(0)

Christian 8. Konge af Danmark, konge af Norge

E-book


"Christian 8. er pĂ„ Ă©n gang en af de mest upĂ„agtede og mest omdiskuterede personligheder i nyere dansk og norsk historie. BĂ„de mens han levede og i tiden efter har historikere og memoireforfattere hĂŠftet vidt forskellige karakteristikker pĂ„ denne gĂ„defulde mand – fra ufolkelig, uvederheftig, smĂ„lig, konfliktsky, nydelsessyg og selvglad til pragmatisk, begavet, myreflittig, statelig, humanistisk og menneskelig. Den virkelige sandhed ligger muligvis midt imellem. Muligvis. For alt afhĂŠnger jo af Ăžjnene, der ser.

FormÄlet med denne bog er at kaste et klarere lys over dette sammensatte menneske, hans samtid og de vilkÄr, han mÄtte leve med under de mange omskiftelser i sit godt 61 Är lange liv."

Henning Dehn-Nielsen (f.1940) er en dansk forfatter, redaktĂžr og kulturhistoriker. Henning Dehn-Nielsen er oprindeligt uddannet cand.phil. i historie og arkĂŠologi fra KĂžbenhavns Universitet, og underviste i mange Ă„r inden han helligede sig forfatterskabet. Henning Dehn-Nielsen har udgivet i omegnen af 50-60 bĂžger, hvoraf en stor del omhandler danmarks historie og konger, arkitektur og arkĂŠologi, lokalhistorie og topografi, foruden en stor mĂŠngde artikler til tidsskrifter, leksika og lignende.