(13)

Churchill

audiobook & e-book


Winston Churchill var en af 1900-tallets allerstĂžrste skikkelser. IfĂžrt nĂ„lestribet jakke, knappet vest og hĂ„ndbundet butterfly fĂžrste han uforfĂŠrdet sit land i krig mod Hitler og al hans hĂŠslige vanvid. Han var statsmand og showman, levemand og drukmĂ„s, kriger og kunstner – et renĂŠssancemenneske med mod, overskud og vid, som ogsĂ„ havde sine mĂžrke Ăžjeblikke.

Winston Spencer Churchill (1874-1965) blev fÞdt i overdÄdighed pÄ Blenheim Palace. Hans enestÄende liv omfattede en militÊr karriere, der varede 25 Är, en politisk karriere, der varede 60 Är, og en forfattervirksomhed, der strakte sig endnu lÊngere.

Jan Hedegaard fortÊller historien om drengen, der blev formet af det brutale, britiske kostskolesystem. Om soldaten med personlige erfaringer fra fem krige allerede inden Anden Verdenskrigs udbrud. Om forfatteren og billedkunstneren med romantiske, victorianske idealer. Om politikeren, der kendte alle kroge af det politiske spil, og som overfÞrte sin veloplagte ukuelighed til den engelske befolkning med taler, der skulle gÄ over i historien.

Jan Hedegaard (f. 1956) er journalist og forfatter med 35 Ă„rs erfaring fra dagbladsbranchen, Jyllands-Posten og Berlingske. Han har i Ă„revis haft en privat interesse for Winston Churchill og har tidligere udgivet "Churchill-citater – Ordrigt, Ă„ndrigt og nedrigt" (2015) samt "En lille bog om Churchill – Kriger, kunstner, statsmand" (2017).


Narrator: Anders Bisgaard
Duration: