(0)

Comeback Kid

E-book


Mit politiske projekt er kuldsejlet. Naser er gÄet, og jeg har uden begejstring sagt ja til at overtage ledelsen af den lille forpjuskede flok, der er tilbage i Liberal Alliance. Det har aldrig vÊret meningen, at jeg skulle vÊre lederen. Der var bare ikke rigtig andre tilbage. Jeg er ikke den fÞdte leder. Jeg er den fÞdte erstatning. Jeg kom til verden som erstatning for et barn, mine forÊldre mistede. Men jeg tÞr roligt sige, at jeg blev modtaget med noget stÞrre begejstring som erstatningsbarn end som leder. Jeg har ingen jordisk chance for at fÄ det politiske projekt til at lykkes. Jeg ryger helt sikkert ud af Folketinget ved nÊste valg. Og nu skal jeg skilles.

”Dead man walking!” sagde man, nĂ„r Anders Samuelsen kom gĂ„ende pĂ„ Christiansborgs gange i 2oo9. Hans politiske karriere lignede en vittighed, da han havde overtaget fallitboet Liberal Alliance efter Naser Khader. Samtidig var han ved at blive skilt. Hans liv havde nĂ„et et nulpunkt i lighed med 8o’er-sloganet: ”Du har ikke en chance – brug den!”

"Comeback Kid" er Anders Samuelsens egen beretning om at vÊre i centrum af nyere dansk histories mest hypede politiske begivenhed, Ny Alliance. Det er fortÊllingen om opturen fra nul til 15.ooo medlemmer pÄ fÄ uger; om magtkampene i partiets ledelse, om nedturen, der i Ärevis var tungt belagt med nul-komma-nÊsteningen procent af stemmerne til genrejsningen af partiet og positionen som landets nye dagsordensÊttende parti. Det er en meget personlig fortÊlling om de mennesker og begivenheder, der er fundamentet for Anders Samuelsens politiske drive. Om en elsket, men dybt alkoholiseret far, om en hadet dÊmonisk stedfar og om en tÊtvÊvet familie fra Horsens.