(33)

Cristina, din vilja bor i skogen

audiobook & e-book


"Jag har alltid trott att jag skulle gÄ sönder om jag mindes. Men till slut hade jag inget val. Minnena pockade pÄ, skavde, krÀvde att fÄ komma till ytan."

Cristina, din vilja bor i skogen Àr baserad pÄ en sann berÀttelse. En utvecklingsroman om en familj i tvÀrdrag mellan olika tidsepoker, kulturer och samhÀllsskikt. Om 60-talets Colombia och millennieskiftets Stockholm. Om vanÀra, svek, övergivenhet, rÀdsla och stolthet. Om en kvinna som reser frÄn utbrÀndhet till lÀkning i ett förtvivlat sökande efter sanningen. Först nÀr alla familjehemligheterna stigit till ytan kan hon ta tillbaka makten över sin egen historia.

Maria Àr ung, vacker och gravid med sitt livs kÀrlek. Hennes strÀnga katolska familj förskjuter henne, men hon vÀgrar lÀmna ifrÄn sig sitt barn och föder ensam i ett kloster i Bogotå. Mannen hon Àlskar har redan en familj och hon tror att rÀddningen Àr en svensk man som lovar stort. Men det nya livet som borde vibrera av lycka tar snart en annan sorglig och destruktiv vÀndning.

Cristina Àr lyckad och framgÄngsrik. Hon borde nöja sig. Hon har sin karriÀr. En kÀrleksfull man som bÀr henne pÄ silverfat. TvÄ fina barn. Ett nybyggt, vackert hus i Stockholms finaste omrÄde. Men hon driver sig sjÀlv i ett vansinnestempo. Jagad av ett omÀttligt behov av trygghet och rÀtten till sin egen identitet. NÀr hon gÄr in i vÀggen börjar en annan resa, ett sökande efter sanningen. Vad hÀnde egentligen i hennes barndom? Varför vÀgrar mamma Maria att berÀtta om vem hennes far Àr, och varför fÄr hon bara upp svarta bilder nÀr hon mediterar?

Cristina, din vilja bor i skogen Àr en bok om hur man kan bryta sig fri frÄn det förflutna. Hur vi överlever trots utsatthet och övergivenhet. Hur man kan omvandla trauma till personlig utveckling och styrka. Den bygger pÄ samtalsterapeuten Cristina Tschernings liv. Cristina, din vilja bor i skogen Àr en bok om hopp.

Sara Hammarkrantz Àr författare och journalist. Hon har tidigare skrivit böckerna Förundranseffekten (tillsammans med Katrin Sandberg) samt Lycka pÄ fullt allvar (tillsammans med Katarina Blom). Detta Àr Saras debut som skönlitterÀr författare.

Cristina Tscherning, bokens huvudperson, arbetar idag som samtalsterapeut inom psykosyntesen. Cristina har valt att dela sin historia för att inspirera till insikten om att, oavsett hur starten i livet ser ut, sÄ har vi förmÄgan att bemÀstra vÄra inre demoner. Vi kan förlita oss pÄ den sjÀlvlÀkande kraften som bor inom oss.

FortsÀttningen pÄ Cristina, din vilja bor i skogen utkommer vÄrvintern 2022 pÄ The Book Affair, dÀr Cristina Tscherning delar med sig av vÀgen till lÀkning, i personliga reflektioner men framför allt praktiska verktyg. Mer info pÄ www.yosoycristinatscherning.com.