(0)

Cuba og Latinamerika

E-book


"Cuba ligger ogsÄ i Latinamerika. Der er ikke mange i Latinamerika, der kan lide deres rige naboland mod nord. De er sure over, at amerikanerne nÊsten aldrig lÊrer deres sprog eller prÞver pÄ at sÊtte sig ind i deres forhold. Man skulle derfor tro, at landene i Latinamerika ville stÞtte Cuba i striden med USA. Men det gÞr kun fÄ af dem, fÞrst og fremmeste Chile og Peru. Og det er fÞrst for nyligt, at de er begyndt pÄ det. I mange Är var Mexico det eneste land i Latinamerika, som havde et nogenlunde normalt forhold til Cuba."

Man hĂžrer ofte om det kommunistiske Cubas anspĂŠndte forhold til USA. Der bliver ikke talt lige sĂ„ meget om det komplicerede forhold, landet har til landene i Latinamerika, som cubanerne kulturelt og sprogligt har langt mere tilfĂŠlles med. Sven Skovmands bog fra 1974 stiller skarpt pĂ„ Cubas forhold til netop Latinamerika med sĂŠrlig vĂŠgt pĂ„ tiden efter det kommunistiske styre kom til magten i Cuba i 1950’erne.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.