(0)

De allermindste quizzer 3

E-book


De allermindste quizzer 3 er beregnet til 3-4-ürige. De fleste børn i denne alder synes, at det er spÌndende at svare pü spørgsmül, og de kan samtidig lÌre meget herved.

Bogen indeholder opgaver, der pü forskellig vis lÌgger op til sproglig op-mÌrksomhed og almen viden. Den beskÌftiger sig med emner, der nor-malt tages op i børnehaver, dagplejer og i børnenes hjem. Der tages i opga-verne hensyn til børnenes sproglige og begrebsmÌssige udvikling.

Man kan bruge quizbogen sammen med et enkelt barn eller i smügrup-per. Süfremt man arbejder med en større gruppe, kan det vÌre en god ide at dele børnene op i to grupper og lade dem konkurrere om at svare pü spørgsmülene. Det gør ofte besvarelserne sjovere for børnene og opfordrer til samarbejde med de andre børn. Der er mange forskellige emner reprÌ-senteret i bogen, og det kan nogle gange vÌre nødvendigt, at den voksne omformulerer eller uddyber spørgsmülene, hvis børnene ikke forstür dem umiddelbart. Som pÌdagog eller forÌlder vil man hurtigt opdage, at børnene ved mere om nogle emner end om andre. Man kan sü bruge opgaverne til at fü en snak med børnene om de emner, hvor sproglig bevidsthed eller paratviden mangler.

Bogen kan bruges i børnehaver og dagpleje. To-sprogede 3-4-ürige kan have glÌde af bogen, ligesom lidt større to-sprogede kan fü afprøvet deres basisviden omkring danske sange, traditioner, ord og vendinger. Bogen kan ogsü bruges ved private fødselsdage eller i en hyggestund i det private hjem. I ferier og pü lange rejser kan bogen vÌre en adspredelse for forÌldre og børn.

Der er generelt ikke svarliste til spørgsmülene, da svarene forventes kendt af den voksne. Men hvor der hos nogle voksne kan vÌre usikkerhed omkring svaret under emnet sange, er der dog med kursiv skrift markeret et svar ved siden af spørgsmület.