(0)

De gode kvinder

audiobook & e-book


De gode kvinder ligger i direkte forlængelse af Til Andrea. Vi er i Aalborg i 1930’erne. Familien, og især moren, optræder nu side om side med ungdomskammerater, piger og de gode kvinder.

Hans Lyngby Jepsen fortĂŚller underholdende og distanceret om sin ungdoms iltre temperament, der bl.a. gik ud over en kommende forsvarsminister, om skolen, om kampe pĂĽ og uden for hĂĽndbold- og fodboldbanerne, om den tids politiske diskussioner, om kĂŚrligheden og om en ung forfatters begyndelser.

De gode kvinder er en erindringsbog i forlĂŚngelse af Til Andrea (1989), De gode kvinder (1991), Sicilianske naboer (1996) og En dag er vi lige gamle (1997) og Mest imod (2000).

Det skrev anmelderne om De gode kvinder:

Erindringsboben er fuld af disse magiske skildringer af fodboldspillet i Chang, skøjteløbet i grusgraven og det tÌtte sammenhold blandt drengene. - Information

Bogen er et godt tidsbillede og en flot, usentimental pubertetsskildring. VĂŚrd at lĂŚse, ikke bare for nordjyder. - Weekendavisen

De gode kvinder er stĂŚrk og underholdende lĂŚsning. - B.T.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) har mere end 94 udgivelser bag sig. Hans voksede op blandt udstødte eksistenser pü fattiggürden i Aalborg, hvor faderen var inspektør. Her fik Hans Lyngby Jepsen tidligt stÌrke sociale indtryk, som sammen med byen, egnen og slÌgten kom til at prÌge hans forfatterskab.

Hans alsidige forfatterskab gav igennem mere end et halvt ürhundrede en stor lÌserskare en rÌkke vÌrdifulde udgivelser, skønlitteratur süvel som faglitteratur. Han skrev spÌndingsromaner, noveller og debatbøger om blandt andet sportens idealer samt biografier og portrÌtter af de socialdemokratiske statsministre Thorvald Stauning og Anker Jørgensen. Dertil kom flere historiske romaner og egnsbeskrivelser fra sü vidt forskellige egne som Nordjylland og Sicilien.Lyngby Jepsens spÌndende og mangfoldige forfatterskab gav ham flere priser og legater. Han er bl.a. hÌdret med Henrik Pontoppidans Mindefond, Adam Oehlenschläger Legatet, Søren Gyldendal-prisen, H.C. Andersen-Legatet og LO's Kulturpris.


Narrator: Jørgen Weel
Duration: