(1)

De gyldne hestes dans

audiobook & e-book


Mens Jennie venter spÌndt pü, at hendes veninde skal komme og tilbringe den sidste uge af sommerferien pü Finmory, bliver hun ringet op af Miss Tuke, ejeren af den nÌrliggende rideskole. Hendes sommergÌster har sendt afbud, netop som de skulle hjÌlpe hende med at ride nogle ponyer over bjergene for at møde er filmhold, som vil lave et TV program om heste. Pigerne bliver fyr og flamme ved tanken om at skulle deltage i en filmoptagelse, men til Jennies Ìrgrelse insisterer hendes søster Petra pü at ride med.

Undervejs kommer miss Tuke alvorligt til skade og mü pü hospitalet. Børnene beslutter at fortsÌtte alene. Men vejret er dürligt og turen gennem passet er ikke ufarlig. Jennie er forrest pü Shantih, da hun pludselig ser vandreren gennem tügerne. Hvem er den mørke skikkelse, der hjemsøger heden, og hvorfor forfølger han Jennie og hendes arabiske hoppe?

Det, der starer som en fornøjelig ridetur for at deltage i en filmoptagelse, ender som et mareridt tilbage i fortiden, hvor Jennie spiller en mÌrkelig og betydningsfuld rolle.

De Gyldne Hestes Dans er nummer 9 i serien om Jennie.

Den skotske forfatter Patricia Leitch (1933-2015) er kendt for sine populÌre børnebøger. Hun var stor fortaler for dyrs rettigheder, og mange af hendes bøger handler om heste og livet omkring rideskoler. Patricia Leitchs bøger er blevet oversat til et vÌld af fremmedsprog, og mange af dem er udkommet pü dansk.