(0)

Dejlig er jorden : Et essay om global verdensanskuelse

E-book


Vi kan ikke skabe en dejlig jord for alle mennesker med vÄben og magt. Vi kan ikke skabe en dejlig Jord ved at splitte alting ad i klaner og nationer. Vi kan kun skabe en bedre verden gennem mere hjertelighed, empati og venlighed.

Dejlig er Jorden er skrevet i kĂŠrlighed til jorden – til naturen, dyr og mennesker. Bogen foreslĂ„r en indre vej til ĂŠndring af den ydre verden – som bĂŠrer prĂŠg af, at dyr og mennesker lider ubeskrivelige smerter pĂ„ grund af den mĂ„de, hvorpĂ„ mennesker tager vare pĂ„ kloden og dens ressourcer. Menneskeheden har bragt Jorden i en meget kritisk situation. Men menneskeheden har ressourcer, teknologi og viden nok til at bringe jorden ind pĂ„ et bĂŠredygtigt spor. Vi har nok, vi ved nok og vi kan nok.

Men vil vi? Hvis vi vil, siger Jes Bertelsen, skal vi Êndre bÄde tanker, indstilling og handling. Det er ikke tilstrÊkkeligt, at vi véd det hele. Det hjÊlper, men der skal mere til. Den daglige adfÊrd og praksis skal Êndres. Her kniber det for mange af os. Men vi kan alle gÞre noget. I bogen giver Jes Bertelsen helt konkrete Þvelser, anvisninger og eksempler, som kan optrÊne det globale perspektiv gennem ansvarlig venlighed, medfÞlelse og indlevelse. Ansvarlig venlighed, medfÞlelse og indlevelse gror ikke som hÄr og negle. Det skal lÊres og trÊnes. Og kun et Êndret indre i mennesker kan Êndre den ydre verden.