(0)

Den gamle digter

E-book


"’Den gamle digter’ kalder vi denne bog om Frederik Paludan-MĂŒllers store, nĂŠsten ukendte roman ’Ivar Lykkes historie’. Gammel – dog, sĂ„ gammel var P-M da endelig ikke, mens han arbejdede pĂ„ sit omfangsrige vĂŠrk: han var omkring de tres Ă„r; men han var tidligt ĂŠldet, var pĂ„ en mĂ„de aldrig blevet rigtig moden."

"Den gamle digter" fortĂŠller om Frederik Paludan-MĂŒllers store roman "Ivar Lykkes historie", der hverken i sin samtid eller i eftertiden har opnĂ„et den anerkendelse, den fortjener. Tue og Bodil Gad fortĂŠller om romanens tilblivelse, om dens plads i Paludan-MĂŒllers forfatterskab, og hvad den har betydet for forfatteren selv. Bogen analyserer "Ivar Lykkes historie" litterĂŠrt sĂ„vel som i forhold til dens samtid og lader endelig den store roman komme til sin ret.

Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange Är var tilknyttet Det kgl. Biblioteks hÄndskriftssamling. I lÞbet af sin lange karriere udgav han et vÊld af bÞger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bÞgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.