(539)

Den sista migrationen

audiobook


Den hyllade australiska bÀstsÀljaren! En bok för alla som gillade "DÀr krÀftorna sjunger".

Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kÀrleken till fÄglarna som svÀvar ovanför. Men nÀr klimatförÀndringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvÀrd hastighet börjar Àven hennes Àlskade fÄglar att försvinna.

PÄ Grönland hittar hon den sista flocken silvertÀrnor, som migrerar lÀngre Àn nÄgot annat djur, och hon bestÀmmer sig för att följa dem till deras slutmÄl pÄ Antarktis. Hon lyckas komma ombord pÄ Saghani, en av vÀrldens sista fiskebÄtar, och tillsammans ger de sig ut pÄ en farofylld fÀrd över havet.

Men Franny bÀr pÄ ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvÀrda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertÀrnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrÄn under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.

"Den sista migrationen" Àr en hjÀrtskÀrande vacker kÀrleksförklaring till djuren och naturen. Men det Àr ocksÄ en spÀnnande och tidlös historia om vad vi Àr beredda att göra för de vi Àlskar.


Narrator: Gunilla Leining
Duration:

3.8

539 ratings

Carina

21/05/2022

En mörk, stark bok med fantastiska miljöbeskrivningar. Boken lÀmnade kvar. Gunilla Leinings upplÀsning var helt perfekt.