(37)

Den underjordiske jernbane

audiobook & e-book


Romanen der har rystet Amerika.

”En sjĂŠlden gang imellem dukker der en bog op, der gĂ„r igennem marv og ben, flytter ind i en og bliver der for altid. SĂ„dan en bog er Den underjordiske jernbane.”

OPRAH WINFREY

TĂŠnk, hvis Den underjordiske jernbane havde vĂŠret en rigtig jernbane med vogne og skinner under jorden. Hvis hver eneste station pĂ„ den farlige tur mod nord havde budt pĂ„ en ny chance – en bedre udgave af Amerika for en slave pĂ„ flugt i 1936.

Den tanke har den anerkendte amerikanske forfatter, Colson Whitehead, skrevet igennem i sin stÊrkt anmelderroste og prisbelÞnnede roman. Hovedpersonen er den sekstenÄrige Cora, der er slave pÄ en bomuldsplantage i Georgia. Hun lever i daglig angst fornedrelse, men ogsÄ med myten om sin mor, Mabel, der flygtede og klarede den. Cora og hendes ven, markslaven CÊcar, begiver sig ud pÄ den dÞdsensfarlige flugt, men den fanatiske slavejÊger, Ridgeway, som Mabel slap fra dengang, sÊtter nu alt ind pÄ at fange hendes datter og smadre det netvÊrk af mennesker, som hjÊlper de bortlÞbne.

PÄ sin rejse nordpÄ mÄ Cora ikke bare overliste Ridgeway og hans blodhunde, men ogsÄ undgÄ alle de andre slavejÊgere, stikkere og lynchgrupper, der huserer pÄ ruten.

Den underjordiske jernbane er en hÄrrejsende spÊndende roman om en ung kvindes nÊsten dyriske vilje til at overleve, og samtidig er det en banebrydende litterÊr prÊstation i sin beskrivelse af den mest brutale periode i amerikansk historie.

Vinder af The National Book Award 2016

Vinder af The Andrew Carnegie Medal for Excellence

Nomineret til The Kirkus Book Prize 2016

Årets bog 2016 i Publisher’s Weekly

En New York Times-bestseller

En Washington Post-, Barnes & Nobles-, Wall Street Journal- og USA Today-bestseller

Président Obama’s Summer Read 2016

Oprah’s Bookclub Pick, august 2106

Colson Whitehead er en af USA’s mest anerkendte skþnlitterére forfattere. Han har skrevet en rékke prisbelþnnede bestsellerromaner, og i 2001 blev han fþrste gang nomineret til Pulitzer-prisen for sin roman John Henry Days.

Den underjordiske jernbane blev hans store internationale gennembrud, og romanen sikrede ham i 2016 bÄde Pulitzer-prisen og National Book Award. Den er desuden belÞnnet med The Andrew Carnegie Medal for Excellence, Goodreads Choice Award for bedste historiske roman og The Tournament of Books.

Colson Whitehead er fÞdt og opvokset i New York City og bor i dag pÄ Manhattan.


Narrator: Karen Abrahamsen
Duration: