(0)

DER VAR ENGANG EN BARNDOM : Barndomserindringer

E-book


Hvad havde vores barndom vÊret uden de smÄ skove, hvor vi med bankende hjerte byggede hemmelige huler af kviste og bundgrÞnt? Hvor vi boede, i hvert fald for en tid, hvis vi ikke var hjemme pÄ grÞnsvÊren eller udfoldede os pÄ den lune asfalt med sjippetovet, elastikker, hinkesten eller malede med kridt. Vi tilbragte timer, dage, Är pÄ at vandre rundt og sniffe forÄrsdufte. Hvert hjÞrne i den lille by karakteriseredes ved sin specielle og helt personlige lugt. Hvert hjem havde sin lugt: Skolens gymnastiksal og materialerummet, der altid var mÞrkt og uhyggeligt. Biblioteket, posthuset, Brugsen, naboens forgang. Og vi opslugte dem alle. Vore ekkoer buldrede gennem gaderne og mÞdtes i modtakt mellem husene.

Tag vare pÄ din barndom; dit mest vÊrdifulde eje! - Ingeborg Vagt

Uddrag af bogen:

"Med fÄ midler viste JÞrgen Clevin os, hvordan vi kunne lave vore egne bÄde af korkpropper og en stump papir og en klat modelervoks. Ib Spang Olsen hilste pÄ os med en pen i hÄnden, hvormed han hurtigt forvandlede det ark papir, som hang bag ham, til en kÊmpebilledbog (.)"

"Det var fÞr travlheden og hvem-kan-nÄ-mest-pÄ-mindst-mulig tid-alderen. Ingen opfordrede os til at ringe ind til Tv-byen og rÞbe vore mest intime hemmeligheder. Ingen spurgte os, om vi allerede havde en kÊreste. Det hed LEGESTUEN og var en legestue, hvori der blev bagt og sunget sange, klippet i papir og mÊlkekartoner, hvor der blev spillet mester Jakel-teater og leget skyggespil. Ingen sagde: "Stil endelig ikke om pÄ et andet program. Ikke zappe! Vi kommer lige om lidt igen efter reklamepausen." Der var ingen grund til at holde pÄ bÞrnene, for der var kun et program, og det var godt nok, og vi lÊrte en masse pÄ tyve minutter - uden reklame og glÊdede os til i morgen, nÄr der blev sagt farvel og tak for i dag."

129 sider.

Om forfatteren:

Ingeborg Vagt blev fÞdt pÄ den vestjydske sandjord i 1966, hvor hun nÞd en ubesvÊret barndom pÄ gaderne og markerne omkring NÊsbjerg. Ordet spillede tidligt en stor rolle i hendes liv. Hun opdagede snart, at inspiration er noget, der hÊnger pÄ trÊerne, dirrer i luften og ligger spredt omkring de huller, hendes hund graver oppe pÄ marken.

Siden 1989 bor hun i Hamburg med sin familie, men det vestjydske miljĂž finder altid en plads i fiktive sammenhĂŠnge.

Ingeborg har fÄet udgivet diverse danske og tyske tekster. Bl.a. et teaterstykke, klummer, sangtekster, digte, og f.eks.:

- guiden Wie du nicht DĂ€nisch lernen solltest, Bollerup forlag

- romanen Gelébarnet Prudentia / Das Geleekind Tredition