(1)

Det glade vanvid

audiobook


"Bordet er til deres datter; ifÞlge ham er det et fuldstÊndig overflÞdigt projekt, men kvindens lette skÊlven, nÄr hun fortÊller om det, rÞrer ham, og han kan da sagtens gÄ til farvehandleren, det er altid morsomt, farvestriber pÄ nethinden, lugten af selv at skabe en ramme om sin tilvÊrelse.

Imens gÄr kvinden hurtigt videre langs sin grÊnse mellem sig selv og de andre, ude af stand til at formidle sit indre. Der er Þjeblikke, hvor hun fÞler, der ikke er forskel pÄ hendes eksistens og en klokkeblomsts, hvis blÄ hoved drejes og bÞjes af regndrÄberne."

Merete Pryds Helles roman "Det glade vanvid" fortÊller om en dansk kernefamilie. Ikke blot om deres liv og forhold til hinanden, men om deres inderste tanker, den mÄde, de forholder sig til etiske, moralske, realistiske og Êgteskabelige grÊnser, og de dagligdags problemer, der skaber udfordringer i den lille familie.

Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet i mange genrer, hyppigst og bedst i fabulerende prosa. Hun debuterede i 1990 – mens hun endnu var elev pĂ„ Forfatterskolen, hvor hun siden er blevet lĂŠrer – med novellesamlingen ‘Imod en anden ro‘. I ‘Vandpest‘ viste hun sin evne til at tĂŠnke natur og kultur sammen. Hun har bevĂŠget sig vidt omkring, fra nutiden over middelalderen til sumerisk tid. I romanen ‘Oh, Romeo‘ lod hun Shakespeares plot om krigen mellem to familier udspille sig pĂ„ det moderne NĂžrrebro. Romanen ‘Hej Menneske‘, 2009, foregĂ„r dels i nutiden, dels i stenalderen.


Narrator: Lars Lilholt
Duration: