(0)

Det ordner sig

E-book


I Det ordner sig rejser radio-/tv-vÊrt og forfatter Signe Amtoft til Island for at undersÞge, hvilke sanseindtryk der gemmer sig mellem vulkaner, is og bjerge. Med behovet for at fjerne de hÊmninger, hun konstant har lagt pÄ sig selv, beslutter hun sig for med turen at trodse sin usikkerhed og afprÞve eget mod.

Hun kÞrer landet rundt alene i en sommermÄned, hvor temperaturerne ikke just viser sig fra deres allervenligste side. Det bliver til en perlerÊkke af intense mÞder med den rÄ natur og de folk, der bor i den. Hun vandrer med hjertet i halsen ad stejle skrÊnter, fÞlges med hvaler i det blÄ hav, mÊrker den spiddende lugt af svovl og den rene duft af gletsjer. MÄske ser hun ogsÄ en alf midt i det Þde landskab. Hun er stadig i tvivl. Ikke mindst oplever hun, hvad det giver et menneske som hende, der er bange for ret mange ting, at drage ud pÄ helt egen hÄnd.

Gennem mÞder med alt fra prÊsidenten til fiskeren og kvinden pÄ gaden lÊrer Signe om forholdet til fisk, fÄr, danskere og Eurovision. Hun gÞr sit bedste over for en glimabryder og tester det uofficielle motto thetta reddast (da: det ordner sig). Et motto, man som dansker godt kan blive lidt trÊt af, nÄr man bare gerne vil lave faste aftaler og have to spor i vejtunnelerne. Men ogsÄ et motto, der i dén grad har sin berettigelse i et ungt, humÞrsygt og overvÊldende land, hvor man aldrig ved, hvornÄr det nÊste vulkanudbrud sÊtter i gang.

Landet med den ekstreme natur og rÄ mentalitet viser sig at vÊre den ideelle udfordring. Det bliver en rejse, der afprÞver og tvinger en indre styrke frem.