(0)

Drottningen och drakarna

E-book


I den lilla staden som hÀrjats av pestsmitta och drakar kommer den strÄlande Drottningen som en befriare, en frÀlsare. Men varje frÀlsning krÀver ett offer 


UtlÄtanden frÄn juryn för FantastiknovelltÀvlingen.

"Drottningen" av Tobias Robinson

NK: En novell med episkt anslag och personligt tilltal. En stad hemsöks av drakar – som Ă€r smĂ„, och som gĂ„r att bĂ„de döda och Ă€ta – och pest. RĂ€ddningen kommer till slut i form av Drottningen, men inte som stadens befolkning hade vĂ€ntat sig. Snyggt berĂ€ttat om nĂ„gon sorts allmĂ€nmĂ€nsklig kamp för överlevnad, trots att stadens befolkning (förmodligen) inte Ă€r mĂ€nniskor.

PL: en fantasynovell med mĂ„nga kul inslag och uppslag och en verkligt överraskande och tĂ€nkvĂ€rd ”twist” i slutet. HĂ€r finns en mystisk, smittosam sjukdom som drabbar en medeltidsaktig stad som dessutom omringas av drakar – fast de Ă€r smĂ„ och kan anvĂ€ndas till nödmat för de smakar inget vidare.

KBM: VÀlskrivet om ett samhÀlle pÄ en plats som kan vara vÄr eller lika gÀrna en avlÀgsen planet. I fantastikens drÀkt berÀttas om hur makt och klass fungerar, om hur man kan pÄverka och pÄverkas, kontrollera och kontrolleras, och om de idag sÄ smÀrtsamt aktuella vingslagen frÄn stora drakar och okontrollerbar pestsmitta.

#Fantasy

Cirka 9 sidor (i surfplatta)