(0)

En uge med Gideon

E-book


Et mord pÄ Rosenpigen og en masseflugt fra et fÊngsel i Manchester er to af kriminalkommissÊr Gideons problemer. De undvegne er i besiddelse af vitriol og nitroglycerin, og den ene er en hÄrdkogt kriminel, som formentlig vil hÊvne sig pÄ sin kone, der vidnede imod ham, sÄ han blev fÊngslet. Da Gideon selv har bÞrn, er det ham magtpÄliggende at vise forstÄelse for, at sÞnnen af selv en forhÊrdet kriminel betragter sin far som en helt, selvom han bevÊger sig pÄ den forkerte side af loven.

Gideon er Þverstbefalende kriminalkommissÊr, og han er inde i samtlige sager i Scotland Yard. Han er hurtig til at skifte fokus fra den ene sag til den anden, sÄ han er fuldt nÊrvÊrende, nÄr han arbejder med en sag. Han er menneskekender, skarpsindig, sympatisk og optaget af, at ikke-skyldige bliver lÞsladt, nÄr politiets beviser ikke er overbevisende. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1956.

Krimiserie om kriminalinspektĂžr Gideon fra Scotland Yard.

John Creasey (1908 - 1973) var en britisk forfatter. Gennem sit liv skrev han mere end 600 romaner under 28 forskellige pseudonymer, herunder navnet J.J. Marric. Creaseys imponerende bagkatalog rummer primĂŠrt kriminalromaner, men undertiden udgav han ogsĂ„ romance- og westernromaner. SĂŠrligt kendt er serien om Commander Gideon fra Scotland Yard, der rummer mere end tyve udgivelser. Serien dannede grundlaget for den britiske tv-serie "Gideon’s way", der blev vist pĂ„ britisk TV i Ă„rene 1964-66, ligesom adskillige andre af Creaseys vĂŠrker gennem tiden er blevet filmatiseret.