(3)

Erindringer om Dr. Samuel Johnson

audiobook & e-book


Han har levet et langt og begivenhedsrigt liv. Han har fÌrdedes i prominente kredse, mellem baroner og kongelige. Men tiden gür. Dem han holdt af, er for lÌngst døde. Nu lever han pü minderne fra en svunden tid, en tid han aldrig burde have oplevet. Alene med sine minder, sÌtter han sig ved sit skrivebord, griber pennen og nedskriver sine.... 'Erindringer om Dr. Samuel Johnson'.

Denne novelle af H.P. Lovecraft er meget forskellig fra hans mere kendte vÌrker. Der er ingen gys, ingen horror og kun et svagt anstrøg af noget overnaturligt. Ikke desto mindre bør 'Erindringer om Dr. Samuel Johnson' medtages, süfremt kronologien i hans samlede vÌrker skal bevares. Lovecraft skrev denne novelle, som et selvironisk svar til de kritikere, som hÌvdede at hans sprog var gammeldags og umoderne. Af samme grund valgte Lovecraft en skrivestil og et sprog, der førte lÌseren tilbage til 1700-tallets England. Det har vÌret en udfordring ud over det normale, at oversÌtte denne novelle til dansk (hvilket müske er en af grundene til, at det ikke er blevet gjort før nu). Vi har forsøgt at føre vores danske lÌsere tilbage i tiden ved at genindføre aa i stedet for ü og skrive alle navneord med stort begyndelsesbogstav. Vi har dog valgt at bibeholde den moderne stavemüde, da vi ellers frygtede, at novellen ville blive ulÌselig. HN Publishing er stolet over at kunne prÌsentere resultatet for vores lÌsere, og vi hüber at vores udelte begejstring ogsü vil smitte bare en lille smule af pü jer. 'Erindringer om Dr. Samuel Johnson' er det sidste vÌrk H.P. Lovecraft fÌrdiggjorde i 1917. Sammen med 'Graven' og 'Dagon', udgør disse tre noveller Lovecraft's samlede vÌrker fra 1917.

'Erindringer om Dr. Samuel Johnson' som nÌvnt forfattet i 1917 og efterfølgende udgivet i septemberudgaven af United Amateur samme ür. Lovecraft skrev denne novelle under pseudonymet Humphrey Littlewit, Esq.