(18)

Exil

E-book


Vald till en av Ärets bÀsta böcker i New York Times!

»En av vÀrldens ledande deckarförfattare.« | DAGENS NYHETER

»Jag kan inte förestÀlla mig en intressantare och mer osannolik deckarhjÀlte Àn Maureen O'Donnell.« | CHICAGO TRIBUNE

Inte nog med att Maureen O'Donnell blivit anklagad för mord, nu har dessutom fadern, som förgripit sig pÄ henne under uppvÀxten, ÄtervÀnt hem till Glasgow. Samtidigt har bÀsta vÀninnan Leslie blivit förÀlskad och tillbringar all sin tid tillsammans med pojkvÀnnen.

NÀr Ann Harriss - patient pÄ kvinnojouren dÀr Maureen arbetar - plötsligt försvinner och hennes döda kropp en mÄnad senare flyter upp pÄ Themsens strand ser Maureen sin chans att fly hemstaden. Hon beger sig till London och hamnar dÀr i en vÀrld full av vÄld, svek och misstÀnksamhet. En efter en faller pusselbitarna pÄ plats och Maureen börjar ana vad som egentligen hÀnt. Men tiden rinner i vÀg och hon mÄste fÄ fram sanningen - till varje pris

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] Àr en brittisk kriminalförfattare. Debuten Garnethill belönades med The John Creasy Dagger för »BÀsta kriminaldebut« och sedan dess har Denise Mina etablerat sig som ett av de absolut största namnen inom den moderna kriminallitteraturen. Exil Àr den andra boken i Denise Minas kritikerrosade Garnethill-trilogi, med den sargade Maureen O'Donnell i centrum.

»Som att fÄ en örfil. Och en spark mot revbenen. Och en knytnÀve i magen.« | NEW YORK TIMES

»En av de mest spÀnnande författare som kommit fram i Storbritannien pÄ mÄnga Är.« | IAN RANKIN