(0)

Film 2: Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (pt. 1)

audiobook


Vi binder slÞjfe pÄ bog 2, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, ved at tage filmatiseringen af bogen under kÊrlig behandling.

Vores gennemgang af filmen strÊkker sig over hele to afsnit, og vi har tre af filmens skurke i fokus, nemlig Glitterik SmÞrhÄr, Lucius Malfoy og Romeo GÄde.

I denne fÞrste filmepisode starter vi med en prÊsentation filmen, hvor vi bl.a. vender en rÊkke fun facts, herunder noget om snegleslim, romantiske intriger pÄ settet, slangehvisken, mandrakernes skrig og meget andet.

Herefter taler vi om det, som filmen lykkes godt med. Vi runder bl.a. de mange gode spejlingsscener, den overbevisende uhyggelige stemning og de stĂŠrke skuespillerprĂŠstationer.

Vi peger ogsÄ pÄ noget af det, som (desvÊrre) er udeladt i filmen, sÄsom plottrÄden med Fuser-Filch, dybden i Harrys fÞlelsesliv og sporene, der peger pÄ Ginnys skyld.

Endelig tager vi hul pÄ vores skurketema, hvor vi gÄr i dybden med den fÞrste af de tre udvalgte skurke, nemlig Glitterik SmÞrhÄr. Vi fÞlger Glitteriks optrÊden gennem filmen for at blive klogere pÄ, hvordan han iscenesÊttes som skurk.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan bliver Glitterik, via scenografi og filmmusik, prĂŠsenteret i boghandlen Flourish and Blotts?

- Hvordan hĂŠnger Glitteriks tĂžj sammen med hans optrĂŠden?

- Hvordan iscenesĂŠttes Glitterik igen og igen som en fej person?

Find popcornene frem, sĂŠt dig godt til rette, og lad dig opsluge af denne fĂžrste del af Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.