(0)

Filmbyen

E-book


En opdateret version af Filmbyen fra 2008. Nyt forord og et nyt interview med Peter AalbĂŠk fĂžlger med det originale manuskript.

Filmbyen er en krÞnike over dansk films guldalder, som tager lÊseren med bag kulisserne. Hvad er der foregÄet gennem Ärene i Filmbyen i AvedÞre? Alle spÞrgsmÄl besvares gennem interviews med alle de karismatiske og kreative personligheder, der har fÞrt dansk film hen pÄ succesernes holdeplads.

Gennem snart mange Är har dansk film fejret triumf pÄ triumf bÄde herhjemme og i udlandet - og pÄ rigtig mange af succeserne stÄr Zentropa og Nimbus Film som producenter og afsendere.

Forfatteren Thomas Vilhelm gÄr tÊt pÄ fÊnomenet pÄ KÞbenhavns Vestegn - Peter AalbÊk Jensen, Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Ole Christian Madsen, Per Fly, Lone Scherfig m.fl. fortÊller Äbenhjertigt om anekdoterne bag filmene, om festivalerne i Berlin og Cannes og giver deres bud pÄ opskriften bag dansk films evne til at fortÊlle vedkommende historier, der skal vÊre med til at lokke os alle i biografen. Desuden stiller en rÊkke af film- og mediebranchens tunge drenge det uundgÄelige spÞrgsmÄl: FortsÊtter sejrsrusen, eller er der grund til bekymrede miner?

Filmbyen fortÊller om op- og nedture, opfindsomme mediestunts, store succeser og fatale fiaskoer, magtkampe og intriger, orden og kaos, forfÞrende filmkunst og kompetent kÞbmandskab - sandheden svÊver nok et sted midt i det hele. Bogen byder bÄde pÄ nÊrgÄende virksomhedsportrÊtter, en fortÊlling om vidtlÞftige visioner og hÄrdt arbejde samt - ikke mindst - et stykke sprÊllevende dansk kulturhistorie fra de seneste Ärtier.