(1)

Flaubert - desillusionens mester

E-book


Gustave Flaubert (1821-1880) er en af Frankrigs stÞrste forfattere nogensinde, og mange regner ham for faderen til den moderne roman. Hans mest kendte roman, "Madame Bovary", om den lidenskabelige Emma Bovary, hvis triste og kedelige liv i en smÄborgerlig provinsby kun er til at holde ud, nÄr det peppes op med risikable kÊrlighedsaffÊrer, er en af realismens absolutte hovedvÊrker.

Flaubert levede et spĂŠndende liv, og trods – eller mĂ„ske takket vĂŠre – sin skandalĂžse litteratur blev han budt velkommen i det finere selskab, endda ved kejserens hof. Eric Danielsens bog er den fĂžrste danske biografi om Flaubert, og den fortĂŠller bĂ„de om hans komplicerede forhold til sin familie, sit turbulente kĂŠrlighedsforhold til sin mangeĂ„rige elskerinde Louise Colet og hans perfektionistiske skrivearbejde, der indimellem grĂŠnsede til mani.

Bogen er bygget pÄ Flauberts egne vÊrker samt hans breve, dagbÞger og udkast, som ellers ikke findes i dansk oversÊttelse.

Eric Danielsen (1920 – 2008) var en dansk journalist, tv-vĂŠrt og forfatter til flere bĂžger om blandt andet psykologi. Eric Danielsen havde en stĂŠrk tilknytning til kommunismen, hvilket ogsĂ„ prĂŠgede hans syn pĂ„ psykologi og det menneskelig sind.

Eric Danielsen tonede desuden frem pÄ skÊrmen pÄ premieredagen for TV Avisen pÄ Danmarks Radio.

Arbejdet med psykologien og formidlingen af den optog Eric Danielsen ogsÄ efter han forlod arbejdet som journalist.