(207)

Flora Leas hemliga bok

audiobook & e-book


NÀr bomberna faller över London 1939 evakueras fjortonÄriga Hazel och hennes femÄriga syster Flora till en by i Oxfordshire. De fÄr bo med den vÀnliga Bridie och hennes tonÄrsson Harry i en liten stuga vid floden, och dagarna fylls av Àventyr och utflykter. NÀr Floras hemlÀngtan tar över berÀttar Hazel sagor för henne om Viskande skogen, och Themsen förvandlas till StjÀrnfloden. Den magiska vÀrlden Àr systrarnas egen hemlighet.

Men en dag försvinner Flora, vid en utflykt pÄ flodbanken. Hazels vÀrld faller samman och hon klandrar sig sjÀlv. Hon svÀr pÄ att aldrig sÀtta sin fot i Oxfordshire igen, och den spirande kÀrleken till Harry fÄr ett tvÀrt slut.

Tjugo Är senare arbetar Hazel pÄ ett antikvariat i London, hennes charmige pojkvÀn har friat, och det kÀnns som om hon Àntligen fÄtt ordning pÄ sitt liv. Allt vÀnds upp och ned nÀr antikvariatet en dag fÄr in en illustrerad bok: Viskande skogen och StjÀrnfloden. Hazel har aldrig berÀttat för en sjÀl om fantasivÀrlden hon skapade till Flora. Kan boken vara ett tecken pÄ att systern fortfarande lever, efter alla Är?

"Flora Leas hemliga bok" Àr en varm roman om systerskap och förlorad kÀrlek, med ljuvliga miljöer, ovanligt levande sprÄk och dessutom en ovÀntad twist.


Narrator: Hedvig Lagerkvist
Duration: