(0)

Folkelige foredrag

E-book


"Vore hjems vigtigste opgave er at opdrage børnene, som fødes deri. Dette hverv deler hjemmet i vor tid med skolerne. Men det bør ikke glemmes, at forÌldrene har ansvaret, og at lÌrerne kun skal vÌre hjemmets hjÌlpere ved opgavens løsning.

Grundlaget for al virkelig opdragelse er, efter min gammeldags mening, lydighed. Vil man dømme om forÌldres evne til at udvikle deres børn til rette mennesker, ser man først pü, om de har deres lydighed."

Den danske teolog og højskoleforstander Holger Begtrup har samlet en lang rÌkke foredrag holdt rundt omkring i Danmark i de første par ürtier af det tyvende ürhundrede. Foredragene, der büde behandler problemstillinger i hjemmet og i det offentlige liv, giver et spÌndende indblik i, hvordan en grundtvigianer sü pü livet og samfundet i starten af 1900-tallet.

Holger Christian Begtrup (1859-1937) var en dansk teolog, højskoleforstander og forfatter. Han var uddannet cand.theol. og vandt i 1883 Københavns Universitets guldmedalje. I 1895 grundlagde Holger Begtrup Frederiksberg Højskole, som han blev forstander for. Holger Begtrup er desuden kendt for sine bøger "Det danske Folks Historie i det 19. Aarhundrede", "Grundtvigs udvalgte Skrifter", biografien "C. Berg, en dansk Politikers Udviklingshistorie" og "Den danske Højskole".