(0)

Folkstyre, blindstyre

E-book


I politikens förunderliga vÀrld Àr det mycket som döljs under ytan. HÀr fÄr vi möta spionen som bara en litterÀr agent kunde överlista, fÄngen som hjÀlpt svenska staten mörda en ambassadör och morbrodern som i ett svep gav sig pÄ bÄde en vÀlkÀnd politiker och hans fönsterruta. Det bÀddar för lÀsning fylld med listiga lösningar och spÀnnande vÀndningar - och en viss portion humor i form av den mÀnskliga faktorn.

"Folkstyre, blindstyre" Àr en novellsamling som sammanstÀllts av NovellmÀstarna. Den innehÄller texter skrivna av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Helena Sigander och Cecilia Wennerström.

År 2004 förenades ett urval av Sveriges frĂ€msta författare för att frĂ€mja novellskrivandets konst. De ursprungliga medlemmarna var dĂ„ Olov Svedelid, Kjell E. Genberg, Bertil Falk och Ulf Durling, men flertalet nya medlemmar och hedersmedlemmar har bidragit till novellskrivandet genom Ă„ren. Den senaste samlingen innehöll noveller frĂ„n medlemmarna Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Pia Lindestrand, Niki Loong, och Cecilia Wennerström och ordförande Helena Sigander.