(0)

For sportens skyld : Indspark fra et liv i sportsjura

E-book


Aldrig fÞr har sportsjura fyldt sÄ meget i sportens verden og medierne, som tilfÊldet er i dag. Sportsjuraen er blevet en central del af kampen.

Om det er disciplinÊre sager med spillere, der forbryder sig mod sportens regler, store og komplekse dopingsager, klubber i kamp for Þkonomisk overlevelse, samspillet mellem dansk bredde- og eliteidrÊt eller matchfixing som en trussel mod sportens eksistens, sÄ er juraens skrivebord rykket ind i midtercirklen.

Advokat og sportsjurist Jens Bertel Rasmussen tager i sin debat- og erindringsbog For sportens skyld - indspark fra et liv i sportsjura livtag med en rĂŠkke af sportens stĂžrste problemfelter.

Der leveres markante holdninger til dopingsynderes manglende retssikkerhed. Den danske kronprins Frederik stÄr for skud, nÄr han ufrivilligt havner i sportspolitiske brÊndpunkter. Ligesom fodboldlandstrÊner Morten Olsen heller ikke gÄr ram forbi i sin problematiske kollision med ytringsfriheden.

Samtidig er "For sportens skyld - indspark fra et liv i sportsjura" et opgĂžr med oldnordiske politiske systemer, der spĂŠnder ben for frugtbare samspil mellem professionelle sportsklubber, kommuner og erhverv. Det er en bog, der peger frem mod et sportsministerium, som for fremtiden kan varetage sportens interesser.

Bogen er krydret med talrige historiske eksempler pÄ kampe og begivenheder, der har vÊret med til at trÊkke sportsjuraen frem i forreste geled. Enkeltsager dissekeres, alt imens Jens Bertel Rasmussen - som i Ärtier har siddet med ved bordet i sÄvel nationale som internationale idrÊtsforbund - med personlig nerve beretter fra sit liv med sport.