(0)

Fra de dybe Dale

E-book


"Fra de dybe Dale" er den fiktive fortĂŠlling om den unge Kaj LĂžnges rejse fra klejnsmed til Danmarks mest magtfulde avismand. Vejen til magtens tinder gĂ„r ikke snorlige, og Kaj mĂ„ sĂŠlge ud af mange af ungdommens idealer, hvilket fĂ„r store konsekvenser – ikke mindst for de kvinder, der elsker ham.

Henrik Cavling har med "Fra de dybe Dale" skrevet en roman, der gÄr om bag kulissen pÄ hans eget fag. KÊrligheden til journalistikken skinner igennem, men romanen udstiller ogsÄ fagets skyggeside, nÄr sandhed og ambitioner bliver fjender.

Henrik Cavling (1858-1933). Dansk forfatter, journalist og redaktÞr. Henrik Cavling var Danmarks fÞrste egentlige journalist og satte som chefredaktÞr for Politiken (1905-1927) dagsordenen for dansk journalistik. Som bÄde journalist og forfatter blev han kendt for at skrive prÊcist og med fÄ, velvalgte ord at ramme ind til sagens kerne. Journalisme, der fÞr i tiden havde vÊret miskrediteret og partipolitisk, blev under ham til et respekteret erhverv. Danmarks mest prestigefyldte journalistpris, Cavlingprisen, der hvert Är gives til journalister, der i sÊrlig grad har udvist initiativ og talent i det forlÞbne Är, er oprettet til minde om hans store arbejde.