(0)

Galleri Virkeligheden

E-book


Marianne Larsen er fĂždt 1951 i Kalundborgs omegn. Efter studentereksamen lĂŠste hun nogle Ă„r litteraturvidenskab og kinesisk ved KĂžbenhavns Universitet. Hun debuterede i 1971 med tekstsamlingen KONCENTRATIONER og har siden skrevet en lang rĂŠkke tekst- og digtsamlinger. GALLERI VIRKELIGHEDEN er en selvstĂŠndig fortsĂŠttelse af GÆT HVEM DER ELSKER DIG (1989) og FREMMED LYKKE (1990).

GALLERI VIRKELIGHEDEN viderefĂžrer historien om Bodil fra Stenhuset, hendes familie, venner og danske samtid. Romanens handling strĂŠkker sig fra 70’erne til 80’erne – en tid, som i Ă„remĂ„l nok ligger tĂŠt pĂ„ vor egen, men som med de store samfundsmĂŠssige og ideologiske omvĂŠltninger in mente kan forekomme temmelig fjern.

Romanen fortĂŠller ikke blot en udviklingshistorie om Bodils modning og vĂŠkst i mĂždet med kunsten og kĂŠrligheden. Gennem beskrivelsen af kunstnerkollektivet »KĂŠrlighedsholdet« tegner den ogsĂ„ et tids- og generationsbillede af den unge 70’er-generations idealer og hĂ„b – og de vanskeligheder, de stĂžder ind i. Sidst men ikke mindst fortĂŠller romanen en rĂŠkke livshistorier med et helt galleri af personer, der pĂ„ tvĂŠrs af alder og kĂžn har ensomheden og forholdet til virkeligheden som fĂŠlles problem.

GALLERI VIRKELIGHEDEN er en roman om en tidsalder, dens mennesker, dens idealer, dens sejre og nederlag.