(0)

Halloween-special

audiobook


Dagens episode er en Halloween-special, hvor vi har samlet en rÌkke nye og gamle godter, der alle har den traditionsrige højtid som omdrejningspunkt.

Vi starter med at genbesøge et Lumos-segment fra bog 1, hvor vi, i anledning af Harrys første Halloween-fejring pü Hogwarts, undersøger den (u)hyggelige højtid. Heri taler vi bl.a. om, hvad der egentlig er forskellen pü Allehelgensaften og Halloween, og vi diskuterer, hvorfor netop Halloween er en skelsÌttende dag i den magiske verden og i Harrys kamp mod Voldemort.

Herefter kommer vi tÌt pü Halloween i bog 2, nür vi kaster os ud i to sacred practices. Først tager vi fat pü "sacred imagination", hvor vi kommer pü en drømmerejse, nür vi sÌtter os i trioens sted som gÌster til NÌsten Hovedløse Nicks dødsdagsfest. Herefter kaster vi os ud i "Pardes", hvor vi dykker ned i en tilfÌldig passage fra dødsdagsfesten og undersøger dens symbolske betydning büde i situationen og i Harry Potter-serien generelt.

Sü lyt med, og kom i den rette Halloween-stemning, nür vi sÌtter scenen med grÌskar, dansende skeletter, baskende flagermus og en masse spøgelser!

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.