(4)

Hem

audiobook & e-book


Havet omsluter det hem som Ă€r Åland, och allt sedan stenĂ„ldern har man begett sig ut pĂ„ det. I sin nya roman berĂ€ttar Karin Erlandsson Ålands historia ur nya perspektiv: kvinnornas och barnens, och pappornas.

Hem Ă€r en kollektivroman dĂ€r mĂ„nga olika mĂ€nniskors livsberĂ€ttelser avlöser varandra, och dĂ€r berĂ€ttelserna blir ett oratorium om hur det Ă€r och har varit att leva pĂ„ Åland.

Alltid Àr det nÄgon som mÄste bege sig ut pÄ havet, det Àr alltid nÄgon annan som stannar kvar och Àr tvungna att förhÄlla sig till frÄnvaron. LÀngtan, oro, lÀttnad, ÄtrÄ, otro - och sjÀlvstÀndighet.

Oavsett tidsperiod genomgÄr ÄlÀnningarna samma kÀnslor, har i grunden samma utmaningar och glÀdjeÀmnen. Och i alla tider Àr hemmet och mÀnniskorna sjÀlva förutsÀttningen för sjöfarten, den som fött och format det sjÀlvstyrande samhÀlle som Àr en unik del av Finland.

Efter succĂ©n med fantasyserien Legenden om ögonstenen Ă€r Karin Erlandsson tillbaka med en episk, historisk roman, dĂ€r viktiga episoder i Ålands historia berĂ€ttas genom skeenden dĂ€r hemmet stĂ„r i centrum.


Narrator: Andrea Björkholm
Duration: