(0)

Hitskabelonen. Imod popmusikkens ensretning

E-book


Er det muligt at give en endegyldig opskrift pĂ„ et hit – en hitskabelon? Er hittet den gode melodi, den rigtige tekst og et stĂŠrkt udtryk i skĂžn forening, eller er det blot resultatet af kalkuleret mediemanipulation, massive salgskampagner og simpel hype-vĂŠrdi?

I "Hitskabelonen" giver Henrik Marstal og Morten Jaeger ikke blot et kvalificeret bud pÄ, hvad et hit er, men ogsÄ pÄ hvorfor pophittet af i dag er underlagt en stÊrk ensretning, der modarbejder den kulturelle mangfoldighed. Bogen gÄr bag kulisserne, afslÞrer hittets manipulerende virkemidler og ser nÊrmere pÄ interessekonflikterne mellem medier, musikere og pladeselskaber. Alt sammen suppleret med virkelige historier fra den danske og udenlandske musikscene.

Henrik Marstal (f. 1966) har det meste af sit liv arbejdet inden for musikkens verden. Han har bÄde komponeret og produceret musik og desuden udgivet flere fagbÞger om musik. Marstal bloggede i 2012-2013 for Information og har siden 2014 blogget for Politiken. Han har vÊret medlem af Statens Kunstfond (2005-2007), vÊret sagkyndig for Nordisk Kulturfond (2010-2012) og har siden 2016 vÊret medlem af Kulturministeriets Forskningsudvalg.

Morten Jaeger er musiker og cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi. Han har komponeret og produceret musik til bÄde teater og film. Morten Jaeger underviser pÄ Rytmisk Musikkonservatoriums Music Managements-uddannelse samt pÄ KÞbenhavns Universitet.