(0)

Hoppas det smakar bra

E-book


Nitani arbetar pÄ ett medelstort kontor i en förort till Tokyo. Han tar sig fram i vÀrlden utan nÄgra större ambitioner och förstÄr inte andra mÀnniskors besatthet av mat -- sjÀlv Àter han helst snabbnudlar och skulle inte ha nÄgot emot att fÄ hela sitt nÀringsintag frÄn en tablett. PÄ samma kontor arbetar den ambitiösa Oshio och allas favorit Ashikawa, som stÀndigt lyckas komma undan med att gÄ hem tidigt med "migrÀn" medan de andra fÄr tÀcka upp för henne. Att hon trots det har tid att baka en massa sötsaker och ta med sig till kontoret retar upp Oshio till den grad att hon bestÀmmer sig för att börja sabotera för henne. Och hon lyckas fÄ med sig Nitani pÄ tÄget, Àven om han egentligen Àr rÀtt sÄ förtjust i Ashikawa.

Hoppas det smakar bra Àr en fascinerande inblick i det japanska arbetslivet -- och köket. Den blev en stor snackis i Japan och till delades 2022 deras mest prestigefyllda litteraturpris, Akutagawapriset.

Junko Takase (född 1988) Àr en japansk författare som inte tidigare givits ut pÄ svenska. Hoppas det smakar bra Àr hennes tredje roman.

Björn Wada Àr uppvuxen i en svensk-japansk familj och debuterar hÀr som skönlitterÀr översÀttare.