(2)

Hundene

audiobook


Stilsikker svensk country noir om en håndfuld teenagere i 80’erne i en lille by i det nordlige Sverige.

Den nybyggede bro over elven er deres fÌlles samlingspunkt. Engang var byen et fÌrgeleje, men med broen er den blevet et sted, man hurtigt kører forbi. Det er sommer. Søstrene Ida og Sanna, de to brødre Filip og Kalle og vennen Nicklas er i 14-15 ürs alderen og har som hovedinteresse at drikke sprut. Deres foretrukne tilholdssteder er et afsidesliggende sommerhus, dansepladsen og deres hemmelige sted under broen.

Idas og Sannas far er psykotisk. Filip og Kalle er efternølere til en aldrende far som ligger pü hospitalet efter et slagtilfÌlde. Mødrene skimtes kun i baggrunden.

Ensomhed, forladthed og stille desperation hersker i denne stillestüende trøstesløshed. Med en exceptionel lydhørhed formür Ola Nilsson alligevel at skabe lys omkring romanens unge eksistenser, der lever deres liv som voksne prototyper.

Ola Nilsson (f. 1972) er anmelderrost svensk forfatter og Hundene hans første udgivelse pü dansk. Den er første bind i en planlagt romantrilogi. Anden del Englene udkommer i Danmark i efterüret 2013.

Pressen skrev:

"Fy fan, det er hverken kønt eller sjovt. Man kan godt have et hundeliv, selv om man kun er en hvalp. Men den 40-ürige Ola Nilsson har fintfølende evner i sin skildring af disse fortabte unge." 4 hjerter

- Kim Skotte, Politiken.