(0)

I det fremmede. Reportager & essays

E-book


"I det fremmede" bestÄr af udvalgte essays og reportager af journalist og forfatter Niels Peter Juul Larsen, som har boet i metropolen Berlin siden 1985.

TilvÊrelsen som udenlandsdansker har givet Niels Peter Juul Nielsen et sÊrligt blik for bÄde hjemstavn og udland. Et blik, der er frigjort af nationale selvfÞlgeligheder og tilbÞjeligheder og som derfor giver mulighed for at se det helt nÊre i et stÞrre perspektiv - og omvendt.

"Jeg mener at vide, at udlĂŠndighed, det at vĂŠre fremmed, har vĂŠret og er nĂžglen til alt, hvad jeg skriver. Det er energipunktet, smertepunktet, lykkepunktet...

Det er altsÄ fra dette perspektiv, at jeg skriver; det er herfra jeg tÊnker, det er herfra, jeg taler om krig, ser, religion, elskov, smerte, melankoli. Det er herfra, at jeg har indset, at livets virkelige Äbenbaring ikke er religion og ideer, men universets mÊgtige virkelighed, dets svÊvende skrÞbelighed og gÄdefuldhed."

Niels Peter Juul Larsen (f.1842) er en dansk skĂžnlitterĂŠr forfatter, journalist, skribent og dramatiker fĂždt i Frederikshavn. Han har vĂŠret bosat i Berlin siden 1985, og har desuden rejst og reporteret fra flere steder i verden.

Niels Peter Juul Larsen har et omfattende bagkatalog, der strÊkker sig pÄ tvÊrs af medier og kunstformer sÄsom litteratur, radiomontager, skuespil og meget andet.

Niels Peter Juul Larsen sad i KunstrÄdets fagudvalg for litteratur i perioden 2007-11 og har modtaget bÄde danske og internationale priser for sit arbejde.