(1)

I in every you

E-book


Leah Gitome Àr född i Kenya och hennes förÀldrar var noga med att ge sina barn en bra utbildning. En uppvÀxtmiljö som formade henne till den afrikanska kvinna hon Àr i dag. FörÀldrarna sÄg till att hon kom in pÄ ett internationellt universitet för att fÄ en bra utbildning i journalistik.

Efter avslutade universitetsstudier sökte hon ett praktikprogram pÄ en radiostation som drivs av regeringen. Efter tvÄ veckors praktik fick hon jobb som programpresentatör. Den plattformen anvÀnde hon för att ge röst Ät dem som annars inte hördes i samhÀlls-debatten.

Senare fick hon anstÀllning som marknadsförare pÄ ett tillvÀxtföretag inom mjukvarubranschen. Hon behöll det jobbet ett tag innan reslusten tog över och hon gav sig ut för att resa i flera afrikanska lÀnder. Hon kÀnde ett behov av att resa och upptÀcka vÀrlden. Samtidigt ett behov av att upptÀcka sig sjÀlv och hitta den verkliga meningen med livet.

Under ungdomsÄren, pÄ vÀg mot 20-Ärs Äldern, kÀnde hon aldrig den dÀr riktiga tillfredstÀllelsen och lugnet i det hon Ästadkom

Under sina resor sökte hon uppriktigt kamratskap, men hamnade i stÀllet i intrasslade meningslösa relationer. NÄgot som orsakade bÄde fysisk och kÀnslomÀssig skada. Hon utsattes bÄde för fysisk och psykisk misshandel och rasism och drabbades Àven senare av ett missfall. Alla dessa hÀndelser ledde fram till att hon hamnade i en nedÄtgÄende spiral. Hon fick ta fajten mot depression, lÄg sjÀlvkÀnsla och tvivel pÄ sjÀlv.

Med tiden fann hon ÀndÄ till slut tröst i sin egen poesi. Poesin blev hennes verkliga kÀrlek och det skapade en helande vÀg för henne. Hennes styrka, integritet, karisma, beslutsamhet, passion och hennes positiva syn pÄ livet berikar hennes poesi. Hennes poesi har hjÀlpt henne att skapa en terapeutisk vÀg i sitt skapande och tolkningen av liv, kÀrlek, familj och syftet med hennes arbete.

Hennes kristna tro har hjÀlpt henne att finna lugn och sinnesro. Det har Àven lÀrt henne att, trots de tuffa tiderna i livet, kunna Àlska och förlÄta. FÄtt henne att uppleva sann lycka, tröst och kÀrlek.

Sverige har blivit hennes nuvarande hem, dÀr hon skapat sig en plattform för att kunna uppfylla sina drömmar. Hennes drömmar om att kunna publicera sin första poesibok har blivit verklighet och hennes vidare önskan Àr att inspirera, utbilda och uppmuntra sina lÀsare. Hoppas du kommer att tycka om att följa hennes fortsatta resa genom poesins vÀrld.