(0)

I lyset af en kat

E-book


Den 53-Ă„rige komponist Peter Vejland er kĂžrt hjemmefra en fredag morgen for at tilbringe en uge i en bekendts sommerhus i Jylland. Han tager med katamaranfĂŠrgen fra Kalundborg, men da skibet lĂŠgger til i Århus, stĂ„r hans bil tilbage pĂ„ vogndĂŠkket, og han selv er ikke til at finde.

Af en eller anden grund bliver den forladte bil det stÊrkeste billede for kriminalreporter Jesper Lunds indre blik. Der er noget mere uheldsvangert ved det end ved synet af et smadret ulykkesvrag pÄ en motorvej. Det er som om det ikke bare taler om en tragisk tilfÊldighed, men om et gÄdefuldt skÊbneforlÞb.

Sammen med fotografen Madeleine Arnvad beslutter Jesper Lund sig for at forsÞge at opklare mysteriet om den forsvundne mand. Er han faldet overbord, er han blevet myrdet, har han begÄet selvmord eller


Hjulpet af siameserkatten Sursas fornemmelse for nĂŠrvĂŠr og menneskelige relationer - og af en “grĂ„ mand”, der mĂ„ske optrĂŠder i hans drĂžmme, mĂ„ske i virkeligheden - kommer Jesper Lund pĂ„ en ydre og indre rejse, der skildres i et atmosfĂŠrefyldt, medrivende sprog. Den fĂžrer ham ind i en historie, der handler om hvorfor mĂŠnd fĂ„r bĂžrn, om identiteter og identitetsskred i god og ond tro.

Efter succes’en med den gotiske roman Ramoth-Bezer har Niels Brunse skrevet en psykologisk thriller, der tager pulsen pĂ„ det moderne menneskes ofte klaustrofobiske tilvĂŠrelse i en tilstand mellem skyld og pligt - og lysten til at leve et frit og ubundet liv.