(5)

Jag vet ingenting om dig

E-book


Det Ă€r sommar 1983 i Seattleförorten Renton. TioĂ„riga Sean följer tidningarnas rapporter om nya lik efter unga kvinnor som hittats i skogarna kring Seattle. Det ryktas om en seriemördare som riktat in sig pĂ„ unga prostituerade. Men Seattle Ă€r sĂ„ lĂ„ngt bort ibland och nyheterna om liken Ă€r bara en kuslig historia bland andra. Än Ă€r allt som vanligt. Än har Debbie inte rymt hemifrĂ„n. Än stĂ„r hon inte pĂ„ listan över potentiella offer för Green River mördaren. Än har inte mamma begravt sig i sovrummet i sorgen efter sin försvunna dotter.

Det Ă€r vinter 1983 i Stockholmsförorten SkĂ€rholmen. TioĂ„riga Jon stĂ„r pĂ„ balkongen och rĂ€knar upplysta fönster i höghuset mitt emot. Inne i vardagsrummet sitter mamma och dricker vin och skrattar gĂ€llt med en frĂ€mmande man i fula byxor. Det Ă€r som vanligt Jons storasyster Sanna som hittar honom dĂ€r, som föser in honom och frĂ€ser Ă„t mamma att ta hand om sina barn. Än Ă€r allt som vanligt. Än har inte Sanna packat sin vĂ€ska och flyttat. Än har inte mamma skickat ivĂ€g Jon till sommarfamiljen i Dalarna, dĂ€r ingenting blir som han tĂ€nkt det.

Det Àr sommar 2004. Sean har flyttat till Sverige för att leva ihop med Jon. De Àr kÀra. De skulle kunna vara tvillingsjÀlar. Det borde vara fantastiskt. Men kÀrleken Àr sÄrig, svartsjukan vakar över varje rörelse och ingenting Àr sjÀlvklart. BÄda vet hur ont det gör nÀr den som betyder mest försvinner. Och hur liten man blir av att vara den som alltid lÀmnas kvar.

Jag vet ingenting om dig Àr en kÀrlekshistoria, en uppvÀxtskildring och en delvis sann kriminalhistoria om en av USA:s vÀrsta seriemördare.