(0)

Klipperen og fotografen

E-book


Klipperen og fotografen bestÄr af to noveller, som begge handler om mennesker, hvis hele eksistens beror pÄ en skrÞbelig balance mellem fortid og nutid.

Klipperen. ForhenvÊrende filmklipper Ib Anton Andersen fÄr pludselig at vide, at han ikke lÊngere kan bo i kÊlderen under Villa Veronika, hvor han ellers har tilbragt de sidste mange Är, nÄr han ikke lige viste film for sin vÊrtinde eller tilsÄ byens fotoautomater. Heldigvis vil vÊrtinden gerne hjÊlpe og skaffer ham en lejlighed, som hun oven i kÞbet betaler et Är frem. Men andre beboere fra Villa Veronika forfÞlger ham, og en aften han kommer hjem, har han fÄet en uhyggelig gÊst.

Fotografen. Lise Abildgaard er en lige sÄ berÞmt danserinde, som hun er en tiltrÊkkende kvinde, og Nikolaj Knigorev bliver fuldstÊndig betaget, da hun dukker op i hans atelier. Tilsyneladende er hun ogsÄ tiltrukket af den ensomme fotograf med de besynderlige tanker om lyset. Men hvorfor vil hun ikke lade ham fotografere sig til den ellers for lÊngst aftalte portrÊtbog? Og hvad er det, der skal ske under den forestilling, som hun og et internationalt korps af dansere planlÊggere.

Bo Reinholdt (f. 1948) har udgivet en rÊkke romaner og novellesamlinger, heriblandt Tavlen, Salveren og Øjets purpur.

Om romanen Tavlen skrev pressen:

"Ingen lĂŠser lades i tvivl om originaliteten hos Bo Reinholdt. Hver gang han udgiver en ny roman, tilfĂžjer han nemlig litteraturen noget kvalitativt nyt, noget ingen har set."

- Erik Skyum-Nielsen, Information

"Det er mildest talt imponerende, at Bo Reinholdt kan orkestrere dette komplekse, til enhver side hÞjtflammende rod - thriller, lillebyskildring, skÊbnefortÊlling, myte, kunstteori, etc., etc., - med en sÄdan let og selvfÞlgelig hÄnd."

- Lars Bukdahl, Weekendavisen

"Bo Reinholdt skriver originalt og godt om den sĂŠre Christensen og hans dĂŠmoniske anfĂŠgtelser og skaber smukke, lysrige billeder af steder og landskaber."

- Thomas Harder, Politiken