(0)

Knuden strammes. De to giftattentater i ny belysning

E-book


Sagen om Skt. Joseph-søsteren Agnes Kasparek vakte stor interesse over hele Danmark, da den Ìldre nonne blev anklaget for at forgifte priorinden og vicepriorinden pü Skt. Josephs Hospital i København i 1936. Mange havde allerede dømt Agnes Kasparek pü forhünd, men den dygtige og anerkendte lÌge Svend Lomholt satte sig for at bevise hendes skyld eller uskyld ved hjÌlp af den nyeste lÌgevidenskabelige forskning.

"Knuden strammes. De to giftattentater i ny belysning" fortsÌtter, hvor Svend Lomholts tidligere bog "De to giftattentater" slap, og medtager nyere oplysninger, der blot gør sagen endnu mere indviklet. Bogen udkom første gang i 1943.

Svend Lomholt (1888-1949) var en dansk lÌge og dyrlÌge, der stod bag en lang rÌkke forskningsartikler og bøger. Hans arbejde med køns- og hudsygdomme var bredt anerkendt i büde ind- og udland, og han var endvidere en af de første i Danmark, der beskÌftigede sig med seksualhygiejne. Svend Lomholt var professor ved Københavns Universitet og i mange ür leder af Finseninstituttet. Han opnüede flere hÌdersbevisninger i løbet af sin karriere og var blandt andet Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.