(0)

Kollektiv Akademisk Vejledning : Fra forskning til praksis

E-book


Engang fik alle studerende pÄ universiteterne individuel vejledning. Men det seneste Ärti har politikere gennemfÞrt reformer for at undgÄ, at studerende bliver forsinkede med studierne. Derfor er kollektiv vejledning kommet pÄ dagsordenen. Samtidig er kravet til bÄde universiteter og studerende, at kvaliteten af uddannelse ikke mÄ forringes. Derfor er der behov for konkrete vÊrktÞjer, sÄ studerende kan blive vejledt i stÞrre grupper i stedet for enkeltvist.

"Kollektiv Akademisk Vejledning. Fra forskning til praksis" fortĂŠller, hvordan vejledere kan skabe et fagligt og socialt vejledningsrum, som gĂžr de studerendes forskellighed til drivkraft i lĂŠringsprocessen. Bogen henvender sig til undervisere, som er i gang med at vejlede kollektivt – eller har lyst til det. Den er baseret pĂ„ de seks forfatteres erfaringer og forskning pĂ„ Danmarks Institut for PĂŠdagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

Kollektiv vejledning er prÊget af mange idealer, men ogsÄ daglige udfordringer. Bogen viser, hvordan vejledere kan hÄndtere udfordringerne og styrke kvaliteten af kollektiv vejledning. Den indeholder et inspirationskatalog med eksempler og Þvelser, som vejlederen kan bruge for at skabe gode rammer for studerendes deltagelse og lÊring.