(0)

Kompleks

E-book


Kaspar, Agnete og Doris bor i samme opgang i et dÞdssygt boligkompleks med udsigt til en motorvej og et indkÞbscenter. I opgangen krydses deres veje. Da deres livshistorier oprulles, viser det sig, at de alle er mÊrket af forskellige former for svigt, som har kÞrt deres liv ud pÄ et sidespor, hvorfra de nu ser tilvÊrelsen passere dem forbi.

"Kompleks" er en roman om angsten for ikke at slÄ til, om smÄlighed og snÊversyn, om kÊrlighed og jalousi, om sladdervorn nysgerrighed og misforstÄelser, om erindringer og drÞmme.

Den danske forfatter Trine Andersen (f. 1969) er cand.phil. i litteraturvidenskab. Hun debuterede i 1995 med novellesamlingen "Hotel Malheureux", som vandt Bogforums Debutantpris. Trine Andersen er blevet tildelt flere legater og priser og har udgivet bÄde lyrik, romaner og novellesamlinger.

"Ikke siden begyndelsen af kvindelige forfatterskaber som Dorrit Willumsens og Kirsten Thorups har man set en lignende trĂŠfsikker og samtidig sproglig nuanceret evne til pĂ„ velklingende, rytmisk og forstĂ„elig dansk at skrive sig lige ind i hjertet af det, vi er, var og skal blive." – Jens Andersen, Berlingske Tidende