(0)

Kristinas tavshed

E-book


"Alting er klart, skrivemaskinen er tÊndt, mine notater fra afdelingen ligger her ved siden af og skal stort set bare fÞres over pÄ papiret. Det medicinske skal jeg ikke bekymre mig om. Og alligevel kan jeg ikke mobilisere den nÞdvendige koncentration. VÊrdineutrale data, navn, personnummer og tidligere bopÊle, sÄ langt gÄr det, men sÄ heller ikke lÊngere. Selv ansigterne kan jeg ikke fÄ til at dukke frem, ikke engang FrÞken KjÊrs ansigt mens hun monomant tÊller sine kort. Det er en masse andet, der stÄr pÄ spring. Det stÄr oven i hinanden. Erik, afdelingen og Kristina."

I dagbogsromanen "Kristinas tavshed" sidder en tidligere institutionsleder pĂ„ Island og bladrer igennem journalerne over de psykisk syge mennesker, han engang havde i sin varetĂŠgt. Ét navn bliver ved med at dukke op. Det er navnet pĂ„ den autistiske beboer, han forfĂžrte og derefter overlod til en trist skĂŠbne. Hendes navn var Kristina.

Robert Zola Christensen (f. 1964) er en dansk forfatter og forsker ved Lund Universitet. Han har en ph.d. i nordisk filologi og har udgivet en lang rÊkke bÞger i forskellige genrer. Robert Zola Christensen debuterede som forfatter i 1997 med romanen "Kristinas tavshed". Sidenhen har han udgivet bÄde fagbÞger, krimier, bÞrnebÞger og romaner. I 2009 blev han nomineret til Danmarks Radios Romanpris for samtidsromanen "Aldrig sÄ jeg sÄ dejligt et bjerg".