(4)

Lageret Huset Marie

audiobook & e-book


En fortÊlling om natarbejde pÄ Dansk Supermarkeds nonfood-lager, det stenede liv i et faldefÊrdigt kollektiv og om Marie, som Elias forelsker sig i. Bogen handler om at bevÊge sig rundt pÄ en udflydende grÊnse mellem distance og hengivelse; om at vÊre gennemstrÞmmet af de steder og mennesker, der udgÞr ens liv, og samtidig stÞde dem fra sig. Om at nÊrme sig og blive holdt udenfor.

Elias bruger stederne til at skabe orden, at konstruere et dĂžgn i dĂžgnets fravĂŠr, men hvert sted har ogsĂ„ sin lokale livsform. I Huset lever han et smadret liv sammen med tre andre unge fyre uden ambitioner om noget. Der er en fornemmelse af at vĂŠre flyttet ind i tomrummet efter en alt for lang fest, og pludselig bliver Huset fyldt med rotter og gĂ„r i forrĂ„dnelse. Elias’ forhold til Marie er fyldt med forelskelse og Maries angst, hvori hun er vendt vĂŠk fra ham, mod nogen eller noget tredje, som han ikke har adgang til. PĂ„ Lageret fĂžlger systemet ufejlbarligt efterspĂžrgslens logik; menneskets opgave er at gĂžre sig til et medium for distributionen. De ansatte lĂžfter mekanisk pakker fra paller til transportbĂ„nd, men bĂŠrer ogsĂ„ deres fortĂŠllinger med sig og finder sammen frem til mĂ„der at omgĂ„ systemet pĂ„.

ANMELDERNE SKREV

"Sprogligt arbejder debutanten virkningsfuldt med kontrasterne mellem de forskellige livsspor, og skildringerne af det effektivt styrede arbejdsliv stÄr i et slÄende modsÊtningsforhold til den poetisk flagrende lethed i beskrivelserne af den skrÞbelige kÊrlighed til Marie (...) Som helhed er »Lageret Huset Marie« en bÄde spÊndende og lÞfterig debut."

4 stjerner, Berlingske

"Romanen bevĂŠger sig i en ond og monoton cirkel – eller rettere trekant – mellem Lagerets mytiske produktionstvang, der vrangvender nattearbejderens kropsrytme og giver ham forstoppelse, Husets rĂ„ddenskab, der indhyller beboeren i tĂ„ge og snot, og Maries seng, hvor elskeren bĂ„de fĂžler sig tiltrukket og frastĂždt."

5 stjerner, Politiken

Jonas Eika Rasmussen er 24 Ă„r og afslutter Forfatterskolen til sommer.


Narrator: Jonas Eika
Duration: