(0)

Legender

audiobook & e-book


"Skønhed, skønhed og kun skønhed. Det er, hvad der møder Ên i Stefan Zweigs vidunderlige bog LEGENDER. Skøn og menneskelig er legenden om RAKEL, der gür i rette med Gud. Vidunderlig er fortÌllingen om den vandrende syvarmede lysestage. Med fin ironi og dristighed fortÌlles om de lige-ulige søstre. Og brønddyb er DEN EVIGE BRODERS ØJNE legenden om idealmennesket. LEGENDER er müske Zweigs bedste bog." - Gunnar Andersen, B.T.

Legender er fortĂŚllinger om at strĂŚbe efter idealet. Skrevet som et manifest imod vold og som et forsvar for menneskelighed. Legender er fortĂŚllinger om individets ret til frihed og samfundets pligt til at sikre friheden.

Lydbogen indeholder legenden om Rakel, der gür i rette med Gud, fortÌllingen om den vandrende syvarmede lysestage, De lige-ulige Søstre og Den evige Broders Øjne er legenden om idealmennesket.

OM STEFAN ZWEIG

I 1920'erne og 1930'erne var Stefan Zweig en verdenskendt forfatter. Zweig skrev noveller og korte fortĂŚllinger samt adskillige biografier om FouchĂŠ, Balzac, Marie Antoinette og Marie Stuart.

Zweig blev født i Wien som søn af Moritz Zweig en velhavende jødisk tekstilfabrikant og Ida Brettauer Zweig fra en østrigsk storkøbmandsfamilie. Han lÌste filosofi og litteraturhistorie.

Zweig flygtede fra Østrig i 1934 efter Hitlers magtovertagelse i Tyskland, som var begyndt at smitte i Østrig.

Efter udbruddet af 2. verdenskrig nüede han via New York, Argentina og Paraguay til Brasilien. Her begik han og hans anden hustru Lotte selvmord i fortvivlelse over fremtidsudsigterne for Europa og den europÌiske kultur. Efter Singapores fald troede de, at nazismen ville sprede sig til hele jorden. "Jeg finder det bedre i rette tid og med hÌvet hoved at afslutte et liv, hvor intellektuelt arbejde betød den reneste glÌde og personlig frihed det største gode pü jorden," skrev han. Hans selvbiografi Verden af i gür udkom posthumt og er en lovprisning af den europÌiske kultur, han vidste var tabt.


Narrator: Anne-Mette Johansen
Duration: