(0)

Lill

E-book


I vad för slags Àktenskap levde dessa mÀn, som kallade sina hustrur för gummor och angoror? Som sÄg livets fullÀndning i en syntes av angoran, biffsteken och supen! Han tÀnkte inte att detta hos mÄnga kunde vara ett sÀtt att pÄ svenskt maner dölja sina kÀnslor, ty Gösta var sjÀlv i högsta grad svensk."

PÄ tÄget mellan Boden och Stockholm var resan lÀngre Àn geografisk. FrÄn natt till dag, frÄn beredskapslivet till civilisationen. Alla unga mÀn pÄ tÄget sÄg fram emot att komma hem till sina kÀrestor, och fÄ en kort bild av hur livet var utanför kasernerna. Men Gösta undrar över vilken kÀrlek det Àr dessa mÀn har för sina fruar och flickvÀnner. Hur kan de tala sÄ nedsÀttande om kvinnorna de sÀger att de Àlskar?

Gösta Àr sjÀlv nyförÀlskad, och den unga dam som fÄr hans hjÀrta att slÄ extra fort heter Lill. Men det Àr en osÀker tid för kÀrlek. Ute i Europa rasar kriget, och snart kommer nyheten om att Tyskland har invaderat Danmark och Norge. Ska det unga paret lyckas hÄlla fast i varandra nÀr oron vÀxer och kriget snart kan vara över dem?

Ragnar af Geijerstam (1901-1946) var en svensk författare, manusförfattare och översÀttare.