(0)

Lotto

E-book


"Mit navn er Perry L. Crandall, og jeg er ikke retarderet. Bedste sagde altid til mig, at L’et stod for Lucky. “Mister Perry Lucky Crandall, hold med at brokke dig!” plejede hun at skĂŠnde. “Du har to gode Ăžjne og to gode ben, og du er sĂ„ ĂŠrlig, som dagen er lang.” Hun kaldte mig altid heldig og ĂŠrlig. At vĂŠre ĂŠrlig betyder, at man ikke ved bedre."

En sjov, gribende og klog roman om at vĂŠre en rig underdog, hvis IQ egentlig fortĂŠller meget lidt om, hvor klog han er.

Perrys IQ er pÄ 76, men han er ikke dum. Hans bedstemor lÊrte ham alt, hvad han havde brug for at vide for at overleve: Hun lÊrte ham at skrive ting ned, sÄ han ikke glemmer dem. Hun lÊrte ham at kÞbe lottokuponer hver uge. Og hvad vigtigst er, lÊrte hun ham, hvem han skal stole pÄ! Da Bedste dÞr, er Perry efterladt uden vÊrge, kun 31 Är gammel. SÄ vinder han 12 millioner dollars i Washington State Lottery, hvilket resulterer i, at han fÄr mere familie, end han ved, hvad han skal gÞre med. Hans hverdag fyldes op med folk, der bÄde vil kramme og narre Perry pÄ samme tid, og Perry skal forsÞge at navigere i dette miskmask og holde fast i dem, der er rigtige venner.

Lotto handler om tillid, loyalitet - og om, hvornÄr mennesket er dygtig, og hvornÄr det bare er dum, selvom det mÄske har en IQ pÄ over 80.