(0)

MEDIEPSYKOLOGI - RETNINGER - FREMTID

E-book


Mediepsykologi – Retninger – Fremtid tager udgangspunkt i den nye bekendtgĂžrelse for psykologi pĂ„ de gymnasiale uddannelser. De unge navigerer som digitale indfĂždte rundt pĂ„ sociale medier og anvender ny teknologi. Forfatterne Ăžnsker at bidrage til at gĂžre mĂ„lgruppen bevidst om etik, digital dannelse og fordele og ulemper ved at bruge de sociale medier (SoMe). I disse overvejelser indgĂ„r ogsĂ„, at forfatterne med bogen vil bidrage til, at unge ikke bare fĂžlger den sociale smitte-/lemmingeffekt, som opslag pĂ„ nettet kan have. De unge skal fĂ„ en forstĂ„else for og en bevidst viden om den digitale verden og lĂŠre, hvordan de selv kan have indflydelse pĂ„, hvordan de bruger de sociale sider, og hvordan det pĂ„virker identitetsdannelsen.

Bogen trÊkker trÄde til andre psykologiske retninger, hvor det er naturligt. Desuden kan bogen bruges som afsÊt til tvÊrfagligt samarbejde mellem psykologi og andre fag pÄ ungdomsuddannelsen. I bogen er der interviews med fagpersoner, som har fingeren pÄ pulsen i forhold til unge. Der er progression i kapitlerne i forhold til selvstÊndighed og besvarelse af opgaver. Undervisere og studerende pÄ andre uddannelser med interesse for mediepsykologi kan ogsÄ fÄ udbytte af bogen, selvom bogen primÊrt henvender sig til gymnasiale uddannelser, men undervisere og studerende pÄ andre uddannelser med interesse for mediepsykologi kan ogsÄ fÄ udbytte af bogen

Om forfatterne

Jytte Lund Larsen er cand.pÊd i tysk, pÊdagogik og psykologi og sidefag i psykologi. Co-active coach, cpcc, journalist. Censor pÄ videregÄende uddannelser. Lektor pÄ VUC & hf i Nordjylland. Forfatter til fagbÞger og skÞnlitteratur.

Torben Christensen er uddannet cand.scient. i biologi og idrĂŠt samt ph.d. i psykologi og har desuden en officersuddannelse bag sig. Torben har mange Ă„rs undervisningserfaring fra bĂ„de STX, KĂžbenhavns Universitetet og VUC og er nu ansat pĂ„ KVUC. SidelĂžbende arbejder han som censor pĂ„ AkademiĂžkonom-uddannelsen i VelfĂŠrd – undervisning - sundhed samt med forfatterskab til andre kommende bĂžger.