(0)

Midsommar

E-book


"'Inte Äker vid söderut om vi slipper', sa hon. 'Och bÀr har vi gratis av en sort som ni mÄste betala massor av pengar för. Men dÄ mÄste man förstÄs vÄga sig ut pÄ en myr för att plocka och det Àr vÀl lite riskabelt för den som bara gÄtt pÄ gator.'

Nu skrattade alla hennes kompisar eftersom de tyckte att de hade satt stockholmarna pÄ plats."

Innan han Ă„kte upp till norra Norrland hade han fĂ„tt en pipa av sin far. Tillsammans med ett gĂ€ng killar, alla pĂ„ grĂ€nsen mellan att vara tonĂ„ringar och vuxna, Ă„ker han upp för att odla tall i ett hygge över sommaren. Han hade en flicka han tyckte om i Stockholm men kompisarna vill gĂ€rna gĂ„ till dansbanan pĂ„ kvĂ€llen, för att se om de kunde fĂ„ tag i nĂ„gon tjej. Den enda som nĂ„gonsin hade nĂ„gon tur var dock Lars-Åke, som Ă„tminstone kunde fĂ„ tjejerna att skratta lite.

Under midnattssolen kan den som har tur finna kÀrleken nÀr han minst anar det. I denna novell fÄngar författaren Erik Eriksson perfekt hur det Àr att vara ung och osÀker, men ÀndÄ sjÀlvsÀker.

Erik Eriksson föddes 1937 och Ă€r en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lĂ€ttlĂ€sta böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.