(0)

Midt i livet

E-book


Lad os starte fra
 midten.

Denne roman – Midt i livet – starter, naturligvis, i midten af bogen.

Herfra strĂŠkker handlingen sig bĂ„de bagud i tid og fremad. Mod bĂ„de fortid og fremtid. ”It goes both ways,” som Lt. Col. Kilgore siger om surf-bĂžlgerne i filmen Apocalypse Now.

Revisor Kristian og influencer Birgitte mĂžder hinanden midt om aftenen, midt i livet, midt i bogen. De falder for hinanden. Vi fĂžlger deres forhold, som det udvikler sig, han er glad for hende, hun for ham. Han vil det hele, hun lidt mindre. Desuden ser hun ogsĂ„ journalisten Dennis, som hun ikke vil opgive. Vil Kristian og Birgitte – under disse omstĂŠndigheder – blive sammen? Det kan ogsĂ„ gĂ„ begge veje. Det er handlingen fremadrettet.

Samtidig lĂŠses der ogsĂ„ bagud – om deres fortid, hvor de kommer fra, surf-bĂžlgerne i tidligere forhold, hvad de hver isĂŠr har med i livets dobbeltbundet kuffert.

Var det ikke Kierkegaard, der sagde: Livet leves forlĂŠns, men forstĂ„s baglĂŠns? Denne roman forsĂžger – i al beskedenhed – at oplĂžse dette dilemma. Vi kan leve med i parrets nutid og samtidig gĂ„ tilbage i tiden og prĂžve at forstĂ„ bevĂŠggrundene for deres handlinger og fĂžlelser. LĂŠse both ways.

LĂŠsningen fra midten – skiftevis frem og tilbage – kan muligvis opleves en anelse forvirrende og besvĂŠrlig (som livet selv). Startkapitlet i romanens midte hedder Kapitel 0. Herfra gĂ„r fortĂŠllingen tilbage til Kapitel -1. SĂ„ fĂžlger et kapitel frem i tiden – logisk nok kaldet Kapitel +1. DernĂŠst lĂŠses Kapitel -2. Og sĂ„ frem(tilbage)deles. SĂ„dan er romanen skrevet, i en bĂžlgebevĂŠgelse, som tidevandet, et skridt frem og et tilbage (og sĂ„ er vi mĂ„ske lige vidt
?).

De indsatte hyperlinks (pile) efter hvert kapitel angiver skrive-rĂŠkkefĂžlgen og burde gĂžre det lettere at navigere i teksten. Men hej, da det er dig, som er lĂŠser, er jeg naturligvis ikke herre over, hvordan du vil lĂŠse romanen. Du tĂŠnker mĂ„ske ’starte i midten? kors, hvor corny, jeg lĂŠser den, som jeg vil, nogle kapitler frem og sĂ„ et par stykker tilbage. Bare totalt random. Hvis jeg keder mig i fortiden, vender jeg tilbage til nutiden (eller gĂ„r en tur). Jeg er sgu min egen lĂŠser.’

Be my guest!

Eller mĂ„ske vil du vĂŠre mere konservativ og lĂŠse bogen, som man traditionelt plejer – bare forfra. SĂ„dan som bĂžger er blevet skrevet (og lĂŠst) i Ă„rtusinder.

Valget er dit.

Men man kan begynde med kapitel 0