(0)

Ministeriet for Tid

E-book


Der er tallÞse mÄder at fortÊlle en historie pÄ.

En dreng mĂžder en pige. Fortiden mĂžder fremtiden.

En finger mĂžder en aftrĂŠkker. Begyndelsen mĂžder slutningen.

England vil for evigt bestÄ. England vil falde.

I den nĂŠre fremtid fĂ„r en kvindelig embedsmedarbejder job i et nyoprettet ministerium, der bringer migranter fra fortiden ind i nutidens London for at se, hvordan de fysisk og mentalt reagerer pĂ„ at blive transporteret gennem tid og rum. Hendes officielle rolle er at arbejde som ”bro” for en af tidsmigranterne: dvs. leve sammen med, assistere og overvĂ„ge kaptajnlĂžjtnant Graham Gore fra Victoriatidens England, der gĂ„r under kaldenavnet ’1847’.

IfĂžlge historiebĂžgerne dĂžde kaptajnlĂžjtnant Gore ellers i netop 1847 pĂ„ en ekspedition til Arktis – sĂ„ han er en smule desorienteret over nu at befinde sig i det 21. Ă„rhundredes London, i live og omgivet af aparte realiteter sĂ„som "vaskemaskine", "Spotify" og "Det Britiske Imperiums undergang". Men bevĂŠbnet med en stor portion eventyrlyst og en hang til uhĂŠmmet kĂŠderygning tilpasser han sig sĂ„ smĂ„t, og i lĂžbet af en lang, lummer sommer udvikler relationen mellem ham og hans bro sig fra akavet, over ĂŠgte venskab, til andet og langt, langt mere.

Men efterhÄnden som sandheden om det projekt, der bragte dem sammen, sÄ smÄt begynder at tone frem, bliver det umage par tvunget til at konfrontere beslutninger, der ligger bag dem, sÄvel som fremtidsscenarier de kun kan forestille sig. Kan kÊrlighed overvinde magtstrukturer og de historier, der har formet dem? Og hvordan trodser man historien, nÄr man bor under tag med den?

Ministeriet for Tid er en original og underholdende roman om en forelskelses dragende kraft pÄ tvÊrs af Ärhundreder, og om hvordan selv ubetydelige valg kan pÄvirke, hvorvidt man ender med at stÄ pÄ den rette side af historien.